Verdures sofregides

 

Què són?

Les verdures sofregides són  verdures variades, cuites de la manera què s'explica; són una alternativa a la verdura simplement bullida, i són molt bones. Poden acompanyar la carn del bullit, croquetes, raoles, ous frits o pochés, o la carn que mos ha sobrat del bullit del migdia.

 

Ingredients

  • Patates:1 ó 2 per hom (segons la gana)

  • Mongetes tendres:1 manadet per hom

  • Col: 3 fulls per hom

  • Pastanaga: Calcular segons el gust i els comensals

  • Porro: igual

  • Ceba: 1/2 ceba, tallada en dos trossos

  • Alls: 3 ó 4 (segons; mínim 2, fins a...6)

  • Altra verdura: al gust (pèsols, favetes...)

  • Oli, sal,  pebre bord, pebre bo

 

Com fer-ho

És important tenir, abans de començar, totes les verdures ja pelades i netes: això agilitzarà la feina i permetrà que ens puguem fixar en algun altre afer culinari.

 

  • Dins una greixonera de la qual calcularem la mida perquè ens hi càpiga tot folgadament, hi posam oli i hi sofregim, en primer lloc, els alls.

  • Hi afegim, sofregint-les, la pastanaga, tallada a trossos grossos.

  • Afegim les patates, senceres o a trossos grossos, segons gust i mida.

  • Desprès la ceba tallada a trossos grossos.

  • Les fulles de col.

  • Les mongetes tendres.

  • Els porros, també a talls grossos.

  • Procurarem que tot vagi agafant color i que sofregeixi bé, i mirarem de que quedi compost a redols: Les patates, la col, les mongetes... cada cosa fent un àrea.

  • Quan tot està sofregit i amb un bon coloret, hi posam sal, una mica de pebre bo i una bona cullerada de pebre bord i ho cobrim d'aigua, fins que tot sigui cuit.