Aperitius

 A part de les típiques olives, tacos de formatge, pernil, botifarrons, fuet..., aquí hi ha unes quantes idees per fer allò que se'n diuen canapès; Si teniu humor i temps, agafau qualsevol tipus de galeta salada, o galetes d'Inca xapades per la meitat, o torrau unes llesquetes de pa, i les untau amb les mescles que segueixen; queda molt bo, i els convidats vos ho agrairan.

  • Caviar d'albergínies

       Albergínies torrades (escalivades)  que, quan són  pelades, se mesclen, passant-les per la batedora, amb oli  d'oliva, sal, pebre bo i una mica de vinagre.

  •  Crema de raves

       Ceba i ravenets ben picats, mesclats amb maonesa (pot ser de pot).

  • Crema de Roquefort (o blau)

    Es pica el formatge al morter, s’hi tira oli a raig, com per maonesa, una cullerada de vinagre i pebre bo: Es remena tot ben remenat.

  • Mousse d’escalivada

     Pebre vermell, albergínia escalivats, un raig d’oli i pebre bo; ho passam tot pel pímer, que quedi una pasta fina, no massa fluixa.

  • Olivada (negre o verda)

      Amb olives verdes o negres -sense pinyol, òbviament- feim una pasta amb el pímer. Hi afegim sal i pebre bo, i un raig de vinagre.

     Un cop untat el pa, ho podem adornar amb una tàpera, un tros de pebre vermell o d'anxova.

  • Pasta d'anxova

   Agafam anxoves i les picam al morter, amb una mica d'oli o mantega, perquè sigui més suau. Ho adornam amb una tàpera damunt.

  •  Paté de fetge de porc

     El podem mesclar amb una mica de mantega, perquè sigui més suau i, damunt, acabar-ho amb una rodanxeta de cogombret envinagrat.

  • Tapenade:

  • 4 filets d'anxoves

  • 12 olives negres sense pinyol

  • 1 culleradeta de les de cafè de mostassa

  • 1 i 1/2 culleradeta de les de cafè de tàperes

  • 1 raig de vinagre

  • 1 raig d'oli

  • Unes gotes de brandy, altrament dit, conyac.

      Es passa  tot per la batedora, fins aconseguir una pasta ben fina; si queda massa clar, ho espessirem  amb una mica de pa ratllat.

       També es pot adornar el pa ja untat amb pebre vermell torrat.

  • Tonyina

      Tonyina i pebre vermell escalivat ben picat, mesclat amb maonesa (pot ser de pot).  

  • Qualsevol altra mescla que serveixi per untar:

 La imaginació al poder!!!

 

Per tenir en compte!!!: No tengueu molt de temps el pa o les galetes untades perquè s'afluixa tot i queda oiós.

 

I les estrelles!!!

(Si teniu humor, i no sou molts)

  • Ous de guatlla amb sobrassada

   S'agafen quadradets de pa torrat -en venen preparats- i s'unten de sobrassada.

     Abans de servir-los es fregeixen, amb oli molt calent, ous de guàlera que es posen un a un damunt dels quadradets de pa amb sobrassada: la calentor de l'ou frit fon una mica la sobrassada i la mescla és deliciosa

Un consell: Els ous de guatlla tenen la closca molt dura; convé, per tant, tenir-los oberts dins un plat, abans d'encalentir l'oli, ja a punt de fregir. Si no ho fem així, ens exposam a rompre'ls. També els podem fregir de tres en tres o de quatre en quatre, dins una paella on tenguem prou espai per separar-los.

  • Sobrassada amb mel

      S'agafa sobrassada i se posa dins una greixonereta amb mel -a parts iguals-;

       Una culleradeta de sobrassada/una de mel.

         S'encalenteix i mescla al foc o al microones i se serveix amb pa, que s'unta amb sa mescla.

Els vostres amics se'n lleparan els dits  !!!