Arròs a la xinesa

-de la Joana T.-

 

 Per què dic de la JoanaT.? Dons perquè quan éreu petits, qualque vegada mos havia convidat a dinar, per fer la bulla tots plegats, voltros i en Magí i l'Anna, i feia aquest arròs, que tenia molt d'èxit i que és ben bo.

 

Ingredients

  • Arròs 1 tassa de les de cafè per cap.

  • 1 ou per fer una truita ben plana.

  • 1 pastanaga tallada a daus.

  • 1 pebre verd -de color claret.

  • Unes tires de bacó (xulla viada fumada).

  • 1 pebre vermell.

  • 1 carabassó.

  • 1 albergínia.

  • Una grapada de pèsols.

 

 Com fer-ho

  • Bullir l'arròs amb aigua abundant salada

  • Fer una truita ben plana  i grossa: tallar-la a daus

  • Tallar el bacó a daus sense cotna, i sofregir-los

  • Tallar totes les verdures a daus i coure-les sofregint-les dins la mateixa  paella, una després de les altres,  amb oli no massa abundant, i ben tapades, perquè s'afluixin

  • Quan tot és cuit, dins la mateixa paella ho mesclarem, excepte la truita,  i ho sofregirem uns minuts, ben remenat.

  • Finalment hi afegim l'arròs, ho giram tot plegat i per damunt hi posam la truita tallada.

  • Ho servim així i és un primer plat de diari prou bo i vistós i molt gustós.