Arṛs amb bacallà i ceps

 

Ingredients per a 4 persones:


- 4 tasses  d'arṛs.
- 2 pebres verds.
- 2 tomàtigues i una ceba mitjana.
- 1 tassonet d'oli d'oliva.
- 200 g de ceps trossejats (secs són molt bons).
- 150 g de bacallà esmicolat -en Josep M. Vidal deia que sense dessalar; jo, dessalat.
- 3 grans d'all i una mica de farigola.
- 1 l. de fumet.
- 1 culleradeta de sal i una mica de pebre bo, si mos hi agrada.

 

 

Com fer-ho

-Comenceu aquest plat confitant el bacallà amb oli d'oliva i 2 grans d'all, a foc mitjà. Quan comenci a agafar escalfor, retireu-ho del foc.

-Si els ceps són secs, deixau-los en remull amb aigua calenta i sal uns 15/20 minuts i escorreu-los.

-Confiteu els ceps amb el mateix oli d'oliva,all i farigola.

-Mentrestant, aprofiteu per preparar el sofregit.

-Poseu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi l'altra all picat.

-Després fregiu-hi també el pebrot verd (tallat ben petit).

-Un cop el pebrot s'hagi fet una mica, afegiu-hi la ceba picada. Quan la tingueu ben daurada, incorporeu-hi la tomàtiga natural ratllada.

-Deixeu-ho coure i després tireu-hi els ceps confitats.

-Quan el sofregit comenci a agafar un coloret torrat sense cremar-se, poseu-hi l'arṛs i feu-lo enrossir uns 2 minuts.

-Tireu-hi el fumet (fet amb un sofregit de ceba, all, tomàquet, espines de bacallà i amb l'aigua d'escaldar els ceps, si no és massa salada).

-Deixeu que bulli uns 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, incorporeu-hi el bacallà esmicolat i acabeu-ho de coure al forn uns 10 minuts a 180 graus.

-Abans de servir l'arṛs, deixeu-lo reposar uns 2 minuts.