Ingredients
*Arròs 1
tassa per hom.
*Cansalada ben blanca: 2 tires.
*Alls
tendres -també els podem substituir per alls secs, però no
té tanta gràcia.
*1 ceba
mitjana.
*30 g.
de barreja de bolets secs.
*2
cullerots d'aigua per tassa d'arròs. Si tenim brou de carn,
millor.
*Oli
d'oliva, 2 cullerades. |
Dins una paella,
on farem l'arròs...
*Sofregir,
amb oli d’oliva,daus
de cansalada; treure'ls i posar-hi els alls tendres,
amb les cues tallades i pelats,
o els alls secs laminats i,
quan són una mica blans, ceba ben
petita, vigilant que es cogui però que no
es cremi.
*Tornar-hi
a posar la
cansalada i sofregir els bolets –com més diversos,
millor- a talls i prèviament remullats uns 15 minuts amb aigua calenta, si són
secs.
*Tirar l’arròs,
girar-lo una mica com per
qualsevol paella,
i afegir-hi l'aigua o, millor, el brou de carn. Si no en tenim hi
podem posar una mica d'avecrem diluït dins l'aigua.
*Variant:
En lloc de cansalada, s'hi poden posar daus de pernil, afegits just
abans de fer l'arròs, perquè no es ressequi.