Arròs amb bolets i alls tendres

 

alls tendres

Arròs amb bolets i pernil (variant)

Ingredients

*Arròs 1 tassa per hom.

*Cansalada ben blanca: 2 tires.

*Alls tendres -també els podem substituir per alls secs, però no té tanta gràcia.

*1 ceba mitjana.

*30 g. de barreja de bolets secs.

*2 cullerots d'aigua per tassa d'arròs. Si tenim brou de carn, millor.

*Oli d'oliva, 2 cullerades.

 

Dins una paella, on farem l'arròs...

*Sofregir, amb oli d’oliva,daus de cansalada; treure'ls i posar-hi els alls tendres, amb les cues tallades i pelats, o els alls secs laminats i, quan són una mica blans, ceba ben petita, vigilant que es cogui però que no es cremi. 

*Tornar-hi a posar la cansalada i sofregir els bolets –com més diversos, millor- a talls i prèviament remullats uns 15 minuts amb aigua calenta, si són secs.

*Tirar l’arròs, girar-lo una mica com per qualsevol paella, i afegir-hi l'aigua o, millor, el brou de carn. Si no en tenim hi podem posar una mica d'avecrem diluït dins l'aigua.

*Variant: En lloc de cansalada, s'hi poden posar daus de pernil, afegits just abans de fer l'arròs, perquè no es ressequi.