Arròs blanc amb pèsols, gambetes i ou  

Aquest plat és una variant de qualsevol arròs blanc: simplement varia l'acompanyament.

Necessitarem:

  • Arròs- 1 tassa per hom.

  • 1 cullerada grossa de pèsols per hom.

  • Gambetes pelades: segons el nostre gust i possibilitats: en ser un plat senzill i ràpid, segurament no hi posarem gambes de Palamós... però mai se sap.

  • 1,2... ous, segons els que siguem: no importa un ou per cap, 2 per 3 o 4 persones.

  • Unes cullerades de llet.

  • Miques de mantega, o bé oli, que no sigui molt gustós, de gira-sol va bé.

  • Si en tenim el caprici, hi podem afegir uns tallets de tòfona.

Ho farem així:

  • Començarem per bullir l'arròs, escórrer-lo, passar-lo per aigua freda i sofregir-lo dins una paella o encalentir-lo al forn posant-hi miquetes de mantega perquè no es ressequi.

  • Bullir els pèssols -6 minuts, si són congelats.

  • Preparar les gambetes: si ja són pelades, no farem res; si les hem de pelar, les bullim o fregim i les pelam. Descartam els caps o, si fossin frescs, els premem i mesclam el suc amb els pèssols.

  • Batre els ous com per fer truita.

  • Sofregir, dins una pella amb oli i/o mantega, els pèsols que tenim ja bullits;  afegir-hi les gambetes pelades i els ous batuts  amb un raig de llet mesclat.

  • Donar-hi un parell de voltes, que agafin la textura d'ous remenats -revoltillo- vigilant que no quedi com truita.

  • Servir l'arròs i el remenat en bols a part i mesclar-ho cadascú dins el plat.