Arròs
blanc amb pèsols, gambetes i ou
Aquest plat és una
variant de qualsevol arròs blanc: simplement varia
l'acompanyament.
Necessitarem:
-
Arròs- 1 tassa
per hom.
-
1 cullerada
grossa de pèsols per hom.
-
Gambetes
pelades: segons el nostre gust i possibilitats: en ser un plat
senzill i ràpid, segurament no hi posarem gambes de Palamós... però
mai se sap.
-
1,2... ous,
segons els que siguem: no importa un ou per cap, 2 per 3 o 4
persones.
-
Unes cullerades
de llet.
-
Miques de
mantega, o bé oli, que no sigui molt gustós, de gira-sol va bé.
-
Si en tenim el
caprici, hi podem afegir uns tallets de tòfona.
Ho farem així:
-
Començarem per
bullir l'arròs, escórrer-lo, passar-lo per
aigua freda i sofregir-lo dins una paella o encalentir-lo al forn
posant-hi miquetes de mantega perquè no es ressequi.
-
Bullir els
pèssols -6 minuts, si són congelats.
-
Preparar les
gambetes: si ja són pelades, no farem res; si les hem de pelar, les
bullim o fregim i les pelam. Descartam els caps o, si fossin frescs,
els premem i mesclam el suc amb els pèssols.
-
Batre els ous
com per fer truita.
-
Sofregir, dins
una pella amb oli i/o mantega, els
pèsols que tenim ja bullits; afegir-hi les gambetes pelades i
els ous batuts amb un raig de llet mesclat.
-
Donar-hi un
parell de voltes, que agafin la textura d'ous remenats
-revoltillo- vigilant que no quedi com truita.
-
Servir l'arròs i
el remenat en bols a part i mesclar-ho cadascú dins el plat.
|