Aquest
arròs permet moltes varietats a l'hora de l'acabat:
Es pot mesclar tot a
dins la paella, i agafa una aparença d'arròs xinès, o bé es pot servir
a part: arròs bullit per un costat i verdures a banda, i cada comensal
s'ho mescla al seu gust.
Ingredients
-
pastanaga, pèsols, pebre vermell, mongetes, carxofa...
-
bacó
(això implica fumat), o bé cansalada viada fresca o salada,
tallada petita.
-
2 cullerades de salsa de
tomàtiga.
-
maonesa
(opcional)…
-
1
tassa de les de cafè d'arròs per persona; si hi ha gana, 1 i 1/2
-
ceba
-
alls
|
Com es fa?
-
Bullir
l'arròs amb aigua abundant, sal i 1 all.
S'ha
de vigilar que quedi cuit però no pastós: la pràctica sol donar aquest
punt; en general, uns 12 minuts van bé per a un arròs normal, classe extra,
del Delta de l'Ebre.
Per
altres tipus, mirar les indicacions: a Belfast, amb 16 m, ens quedava
cru. (el
gener de 2006)
-
Sofregir el bacó o cansalada, i
quan estigui una mica torrat afegir-hi la ceba ratllada petita i un
all laminat: que sofregeixi bé.
-
Reservar-ho.
-
Fregir
les
verdures a dauets, a foc lent i, si pot ser -si no tenim molta pressa- separades;
pareix un doi, però si es fregeixen separadament el resultat és
millor.
-
Posar-hi salsa de tomàtiga crua -no gaire-, fins que sigui tot cuit.
-
Mesclar-ho amb el bacó i la ceba ja
frita.
-
Mesclar-hi l’arròs bullit –no passat!-,
donar-hi una tombada,
i servir-ho calent.
-
La salsa de tomàtiga se pot mesclar amb les
verdures fregides o bé servir-se a part, una vegada cuita; en aquest cas,
en farem més.
-
La maonesa s'hi pot afegir o
no, però quasibé diria que millor que no, al ser l'arròs ja molt
condimentat...
|