Arròs blanc amb verdures

 

Aquest arròs permet moltes varietats a l'hora de l'acabat:

Es pot mesclar tot a dins la paella, i agafa una aparença d'arròs xinès, o bé es pot servir a part: arròs bullit per un costat i verdures a banda, i cada comensal s'ho mescla al seu gust.

Ingredients

  • pastanaga, pèsols, pebre vermell, mongetes, carxofa...

  • bacó (això implica fumat), o bé cansalada viada fresca o salada, tallada petita.

  • 2 cullerades de salsa de tomàtiga.

  • maonesa (opcional)…  

  • 1 tassa de les de cafè d'arròs per persona; si hi ha gana, 1 i 1/2 

  • ceba

  • alls

 

Com es fa?

  • Bullir l'arròs amb aigua abundant, sal i 1 all. S'ha de vigilar que quedi cuit però no pastós: la pràctica sol donar aquest punt; en general, uns 12 minuts van bé per a un arròs normal, classe extra, del Delta de l'Ebre. Per altres tipus, mirar les indicacions: a Belfast, amb 16 m, ens quedava cru. (el gener de 2006)

  • Sofregir  el bacó o cansalada, i quan estigui una mica torrat afegir-hi la ceba ratllada petita i un all laminat: que sofregeixi bé.

  • Reservar-ho.

  • Fregir les verdures a dauets, a foc lent i, si pot ser -si no tenim molta pressa- separades; pareix un doi, però si es fregeixen separadament el resultat és millor.

  • Posar-hi salsa de tomàtiga crua -no gaire-, fins  que sigui tot cuit.

  • Mesclar-ho amb el bacó i la ceba ja frita.

  • Mesclar-hi l’arròs bullit –no passat!-, donar-hi una tombada,  i servir-ho calent.

  • La salsa de tomàtiga se pot mesclar amb les verdures fregides o bé servir-se a part, una vegada cuita; en aquest cas, en farem més.

  • La maonesa s'hi pot afegir o no, però quasibé diria que millor que no, al ser l'arròs ja molt condimentat...