Arrs blanc amb verdures

 

Aquest arrs permet moltes varietats a l'hora de l'acabat:

Es pot mesclar tot a dins la paella, i agafa una aparena d'arrs xins, o b es pot servir a part: arrs bullit per un costat i verdures a banda, i cada comensal s'ho mescla al seu gust.

Ingredients

  • pastanaga, psols, pebre vermell, mongetes, carxofa...

  • bac (aix implica fumat), o b cansalada viada fresca o salada, tallada petita.

  • 2 cullerades de salsa de tomtiga.

  • maonesa (opcional)  

  • 1 tassa de les de caf d'arrs per persona; si hi ha gana, 1 i 1/2 

  • ceba

  • alls

 

Com es fa?

  • Bullir l'arrs amb aigua abundant, sal i 1 all. S'ha de vigilar que quedi cuit per no pasts: la prctica sol donar aquest punt; en general, uns 12 minuts van b per a un arrs normal, classe extra, del Delta de l'Ebre. Per altres tipus, mirar les indicacions: a Belfast, amb 16 m, ens quedava cru. (el gener de 2006)

  • Sofregir  el bac o casalada, i quan estigui una mica torrat afegir-hi la ceba ratllada petita i un all laminat: que sofregeixi b.

  • Reservar-ho.

  • Fregir les verdures, a dauets, i, si pot ser -si no tenim molta pressa- separades; pareix un doi, per si es fregeixen separadament el resultat s millor.

  • Posar-hi salsa de tomtiga crua -no gaire-, fins  que sigui tot cuit.

  • Mesclar-ho amb el bac i la ceba ja frita.

  • Mesclar-hi larrs bullit no passat!-, donar-hi una tombada,  i servir-ho calent.

  • La salsa de tomtiga se pot mesclar amb les verdures fregides o b servir-se a part, una vegada cuita; en aquest cas, en farem ms.

  • La maonesa s'hi pot afegir o no, per quasib diria que millor que no, al ser l'arrs ja molt condimentat...