Arròs blanc clàssic

 

Ingredients

 

  • Arròs:1 tassa de les de cafè per cap.

  • 1 all.

  • Salsa de tomàtiga, de pot, triturada.

  • 1 ou per cap.

  • oli per fregir els ous.

  • oli per condimentar.

  • sal, pebre bo

  • mantega -bocinets.

 

             

 

Com fer-ho

 

  • Bullir l'arròs amb aigua abundant, salada.

  • Escórrer-lo i passar-lo per aigua freda per treure-li el midó.

  • Posar-lo dins una palangana que pugui anar al forn, o bé reservar-lo a part.

  • Coure la salsa de tomàtiga dins una pella o un casso, amb oli, sal i pebre bo.

  • Posar l'arròs dins el forn calent, havent-hi posat per damunt bocinets de mantega, que es fondran.

 

  • O bé...

 

  • Fregir un all amb una mica d´oli dins una paella i sofregir-hi l'arròs.

i...

  • Fregir un ou per cada u.

  • Servir l'arròs amb l'ou i salsa de tomàtiga, calenta, a part.