Carabassons farcits de pernil (dolç o salat)

 

    

 

Ingredients

·         Carabassons ben petits i tendres:  1 i 1/2 per cap

·         Pernil (pot ser salat o dolç), 100 g.

·         Farina: 2 cullerades

·         Llet: 1/2 tassó

·         50 g. de formatge ratllat

·         Ceba(1/2)

·         Sal, pebre bo, nou moscada

 

Com fer-ho

  • Xapar els carabassons per la meitat,  bullir-los 5-10 minuts. També es poden reblanir al microones.

  • Buidar-los i capolar o tallar a quadradets la pasta que surt;

  • Tallar el pernil a dauets petits, amb tisores; Guardar-lo; el pernil pot ser dolç a salat: el dolç deixa un gust més suau; jo crec que dona més força al plat el salat.

  • Fer un sofregit amb la ceba, i quan és transparent, afegir-hi la pasta dels carabassons.

  • Remenar-ho i afegir-hi la farina. Mesclar-ho bé.

  • Afegir-hi la llet, a poc a poc, com per fer beixamel.

  • Afegir-hi el formatge ratllat.

  • Salar-ho i posar-hi pebre bo i una mica de nou moscada.

  • Quan està tot lligat, apagar el foc i afegir a la pasta el pernil que tenim tallat.

  • Omplir els carabassons, posar-los en una plata d’anar al forn, regar-los amb una mica d'oli, o bé escampar-hi miques de mantega.

  • Enfornar-los a forn mig una 1/2 horeta.