Ingredients
·
Carabassons ben petits i tendres: 1 i 1/2 per cap
·
Pernil (pot ser salat
o dolç), 100 g.
·
Farina: 2 cullerades
·
Llet: 1/2 tassó
·
50 g. de formatge
ratllat
·
Ceba(1/2)
·
Sal, pebre bo, nou
moscada
|
Com fer-ho
-
Xapar els
carabassons per la meitat, bullir-los 5-10 minuts. També es poden reblanir al
microones.
-
Buidar-los i
capolar o tallar a quadradets la pasta que surt;
-
Tallar el pernil
a dauets petits, amb tisores; Guardar-lo; el pernil pot ser dolç
a salat: el dolç deixa un gust més suau; jo crec que dona més
força al plat el salat.
-
Fer un sofregit
amb la ceba, i quan és transparent, afegir-hi la pasta dels
carabassons.
-
Remenar-ho i
afegir-hi la farina. Mesclar-ho bé.
-
Afegir-hi la
llet, a poc a poc, com per fer beixamel.
-
Afegir-hi el formatge ratllat.
-
Salar-ho i posar-hi
pebre bo i una mica de nou moscada.
-
Quan està tot
lligat, apagar el foc i afegir a la pasta el pernil que tenim
tallat.
-
Omplir
els carabassons, posar-los en una plata d’anar al forn, regar-los
amb una mica d'oli, o bé escampar-hi miques de mantega.
-
Enfornar-los a
forn mig una 1/2 horeta.
|