Carxofes al carrer de St Alonso

 

Ingredients

 

 

 

 

  • 2 carxofes per persona, mínim

  • Oli

  • Juevert (molt)

  • All, 1

  • Pa ratllat

Com fer-ho

  • Pelar bé ses carxofes, escapçar-les de dalt i esflorar-les una mica, pegant-los un copet, cap per avall, damunt sa taula; han de quedar com una cassoleta.

  • Bullir-les 4 minuts i posar-les tot d'una amb aigua freda: Així queden verdes.

  • Deixar-les escórrer cap per avall, que treguin tota s'aigua

  • Col·locar-les dins una palangana de forn, dretes.

  • Fer una pasteta amb el juevert ben picat, ametlles torrades, l'oli, l'all si mos hi agrada, una mica de pa ratllat, sal i pebre bo.

  • Farcir ses carxofes amb aquesta pasteta, posant-la bé entre ses fulles esflorades i tornant a regar amb oli.

  • Acabar-ho de cobrir amb més pa ratllat.

  • Enfornar-ho fins que el cor sigui blan i hagin agafat color.