Coca tapada

 

Ingredients

 

 

 

Pasta

 

 

  • 1 tassa -de les de café grosseta- d'oli

  • 1 tassa -idem- de saïm

  • 2 tasses -idem- d'aigua

  • la farina que prengui, -uns 3/4 de Kg.

 

 

Verdura

 

  • Col -4 o 5 fulles

  • Bledes i espinacs -que quedin proporcionats a la col 1/2 i 1/2

  • Colflori -idem

  • Ceba -1

  • Tomàtiga 1

  • Altra verdura -optativa, p.e. carxofa

  • Panses i pinyons: 1grapada

  • Sal, oli, i pebre bord

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho

Pasta

(coca i cocarrois)

  • Encalentir l'aigua i mesclar-la amb l'oli, el saïm i, a poc a poc, la farina fins que quedi una pasta fina però que sigui capaç de aguantar-se dreta si li donam forma.

Coca tapada

  •  Estendre la meitat de la  pasta amb l'aprimador, bastant prima -mig cm-, i posar-la damunt una llauna.

  • Trempar la verdura, tallada a trossos petits.

  • Estendre-hi, damunt la pasta,  la verdura i les panses i pinyons, ben repartits.

  • Estirar, amb l'aprimador, l'altra meitat de pasta i tapar la verdura que ja tenim estesa per damunt l'altra meitat. Tapar la verdura, ajuntant la pasta de baix i la de dalt, amb un pessic.

  • Enfornar a foc mig, uns 3/4 d'hora.

Verdura

  • Tallar-ho tot i mesclar-ho bé, trempat amb oli, sal i pebre bord. Tot cru;

  • Estendre-ho damunt la pasta, com s'ha dit abans.