Ingredients
Pasta
-
1 tassa -de
les de café grosseta- d'oli
-
1 tassa -idem-
de saïm
-
2 tasses -idem-
d'aigua
-
la farina que
prengui, -uns 3/4 de Kg. (Vull dir que quedi una espècie de pasta
brisa, que es pot treballar bé i donar-li forma)
Verdura
-
Col -4 o 5
fulles
-
Bledes i
espinacs -que quedin proporcionats a la col 1/2 i 1/2
-
Colflori -idem
-
Ceba -1
-
Tomàtiga 1
-
Altra verdura
-optativa, p.e. carxofa
-
Panses i
pinyons: 1grapada
-
Sal, oli, i
pebre bord
|
Com fer-ho
Pasta
-
Encalentir l'aigua i
mesclar-la amb l'oli, el saïm i, a poc a poc, la farina fins que quedi una
pasta fina però que sigui capaç de aguantar-se dreta si li donem forma. La
pasta ha de tenir una certa elasticitat.
-
Quan hem de fer els
cocarrois, agafar munts de pasta -90 g- i estendre-la amb l'aprimador, fins
que tengui la mida i forma d'un plat de postre.
Verdura
-
Tallar-la a trossets
petits; També la ceba i la tomàtiga.
-
Trempar-la amb oli,
sal i pebre bord.
-
Posar-la, crua,
enmig de
la pasta, amb les panses i
pinyons, ben repartits.
Acabat
-
Si els volem bastant grossos, (a Algaida els deien pastissos)
la mida ha de ser la d'un plat gros
-
Posar-hi la verdura
i embolicar-la amb la pasta, que giram sobre ella mateixa, tancant els costats, ajuntant-los amb una
pessigada.
-
Enfornar a foc mig/alt,
uns 3/4 d'hora.
|