Cocarrois

Així es fan les bones cocarroieres

Començam...

 

Ingredients

 

 

 

Pasta

 

 

  • 1 tassa -de les de café grosseta- d'oli

  • 1 tassa -idem- de saïm

  • 2 tasses -idem- d'aigua

  • la farina que prengui, -uns 3/4 de Kg. (Vull dir que quedi una espècie de pasta brisa, que es pot treballar bé i donar-li forma)

 

 

Verdura

 

  • Col -4 o 5 fulles

  • Bledes i espinacs -que quedin proporcionats a la col 1/2 i 1/2

  • Colflori -idem

  • Ceba -1

  • Tomàtiga 1

  • Altra verdura -optativa, p.e. carxofa

  • Panses i pinyons: 1grapada

  • Sal, oli, i pebre bord

 

 

 

 

 

 

Com fer-ho

Pasta

 

  • Encalentir l'aigua i mesclar-la amb l'oli, el saïm i, a poc a poc, la farina fins que quedi una pasta fina però que sigui capaç de aguantar-se dreta si li donem forma. La pasta ha de tenir una certa elasticitat.

  • Quan hem de fer els cocarrois, agafar munts de pasta -90 g- i estendre-la amb l'aprimador, fins que tengui la mida i forma d'un plat de postre.

          Verdura

  • Tallar-la a trossets petits; També la ceba i la tomàtiga.

  • Trempar-la amb oli, sal i pebre bord.

  • Posar-la, crua,  enmig de la pasta, amb les panses i pinyons, ben repartits.

Acabat

  • Si els volem bastant grossos, (a Algaida els deien pastissos) la mida ha de ser la d'un plat gros

  • Posar-hi la verdura i embolicar-la amb la pasta, que giram sobre ella mateixa, tancant els costats, ajuntant-los amb una pessigada.

  • Enfornar a foc mig/alt, uns 3/4 d'hora.