Ingredients
-per a 4
persones-
-
1
colflori mitjana -les millors són les dels mesos d'hivern.
-
1/2 ceba
ratllada fina.
-
2
cullerades d'oli.
-
1 grapada
de panses i de pinyons.
-
sal i
pebre bord; si hi volem més gust, un puntet de pebre bord coent.
|
Les panses
i els pinyons...
...i la
colflori. |
Com fer-ho
-
Escaldar
la colflori, a brots, durant tres minuts per treure-li la fortor.
-
Refredar-la i tallar-la prima, per llarg.
-
Dins una
greixonera, sofregir la ceba dins l'oli.
-
Quan és
transparent, tirar-hi la colflori: donar-hi unes girades.
-
Afegir-hi
1 cullerada d'aigua, sal, el pebre bord i les panses i pinyons.
-
Tapar-ho
ben tapat, perquè es vagi ofegant anant alerta de remenar-ho
sovint perquè no s'aferri.
-
Al quart
d'hora, punxar-ho per veure si és cuita: ha de quedar cuita, però
sencera.
|
És una bona
variant de menjar verdura. Com ja he dit abans, les colfloris bones són
les dels mesos de fred, ben blanques i amb els ramells ben estrets.
Quan els
ramells són flonjos, ja no són tan bones, encara que solen estar
d'oferta. |