Colflori ofegada

-amb panses i pinyons-

Ingredients

-per a 4 persones-

  • 1 colflori mitjana -les millors són les dels mesos d'hivern.

  • 1/2 ceba ratllada fina.

  • 2 cullerades d'oli.

  • 1 grapada de panses i de pinyons.

  • sal i pebre bord; si hi volem més gust, un puntet de pebre bord coent.

 

Les panses i els pinyons...

 

...i la colflori.

Com fer-ho

  • Escaldar la colflori, a brots, durant tres minuts per treure-li la fortor.

  • Refredar-la i tallar-la prima, per llarg.

  • Dins una greixonera, sofregir la ceba dins l'oli.

  • Quan és transparent, tirar-hi la colflori: donar-hi unes girades.

  • Afegir-hi 1 cullerada d'aigua, sal, el pebre bord i les panses i pinyons.

  • Tapar-ho ben tapat, perquè es vagi ofegant anant alerta de remenar-ho sovint perquè no s'aferri.

  • Al quart d'hora, punxar-ho per veure si és cuita: ha de quedar cuita, però sencera.

És una bona variant de menjar verdura. Com ja he dit abans, les colfloris bones són les dels mesos de fred, ben blanques i amb els ramells ben estrets.

Quan els ramells són flonjos, ja no són tan bones, encara que solen estar d'oferta.