Conill amb pollastre guisat

 

 

Ingredients

  • Conill i pollastre a trossos no molt petits.

  • 1 Ceba capolada petita.

  • Oli, sal, pebre bo, llorer, canyella.

  • Unes cullerades soperes de conyac.

  • Ametlles, avellanes (poden ser pinyons), all i jueverd.

Per acompanyar

  • Bolets diversos, o...

  • Pèsols, o...

  • Patata i ceba al forn, servida a part. Vegeu a diversos

Com fer-ho

  • Salpebrar la carn.

  • Dins una greixonera amb oli abundant, sofregir-la amb força.

  • Sense apagar el foc, tirar-hi el conyac i acostar-hi un misto perquè s'encengui.

  • Deixar apagar la flamada.

  • Treure la carn de la greixonera i posar-hi la ceba, que es vagi fent a poc a poc.

  • Afegir-hi un tassonet de vi blanc, i deixar-lo reduïr dos minuts,  i un altre d'aigua; o bé només aigua.

  • Fer-ho bullir uns minuts tot plegat.

  • Tornar a posar-hi la carn i una fulla de llorer i deixar-ho coure tot plegat, uns 20 m.

  • Quan comença a ser cuita la carn, -però no del tot -no s'ha de desfer!!!-, hi afegim la picada i ho deixam acabar de coure.

  • Ha de quedar bastant de suc i ha de ser espès, gràcies a la picada.

Per acompanyar

  • Hi podem afegir, amb la picada, bolets o pèsols, cuits prèviament.

  • Si són les patates amb ceba, les servim a part.