Ingredients
Els
bàsics
-
Mantega i oli de gust suau -pot ser de gira-sol.
-
Ceba
ratllada molt fina, 3 cullerades.
-
Farina, 3 cullerades.
-
Llet,
un tassó dels d'aigua, ple -per ventura ens en farà
falta una mica més.
Per
arrebossar
Els
variables
-
Espinacs.
-
Carn
rostida o bullida que ens hagi quedat.
-
Formatge ratllat o bé formatgets.
-
Pernil salat i ou dur talladet ben petit.
-
Espàrrecs.
-
Qualsevol cosa que la nostra imaginació i gana ens
suggereixi.
|
Com
fer-ho
-
Dins
una pella hi posam l'oli i la mantega i sofregim la
ceba, que quedi una mica transparent.
-
Si
són d'espinacs, els afegim al sofregit, crus -no
importa bullir-los- fets a trossos i amb els troncs
llevats.
-
Si
són de carn, la capolam ben petita i la hi afegim, a
la ceba. Li donam unes quantes girades i, per
donar-li més gust hi podem afegir una cullerada de
conyac o vi sec.
-
Si
són de formatge, no li posarem fins gairebé al
final, que es desfaci i doni gust.
-
Si
els feim d'altres ingredients, els podem sofregir o
mesclar al final, segons ens agradi; el pernil salat
millor no sofregir-lo perquè agafa un gust molt
fort.
-
Quan
està això, hi afegim la farina, ho mesclam tot ben
mesclat i hi començam a tirar la llet, que vagi
lligant tot, fins a fer una pasta consistent, que
permeti donar-li forma de croqueta, sense que es
desfaci (mirau la foto de croquetes de carn).
-
Ho
deixam refredar.
-
Quan
és fred, feim bolles i els donam forma de croqueta
amb les mans -deixau-vos de dues culleres!!!- els
passau per la galeta picada, desprès per l'ou, i
una altra vegada per la galeta picada.
-
Ja
els teniu a punt de fregir i menjar.
-
Si us
en sobren, els podeu congelar tranquil·lament.
|