Ingredients i estris
-
Esclata-sangs: 350/400 g
-
La mida pot ser
diversa; poden ser més grossos, i, fins i tot, podem aprofitar trossos
-
3 ous
-
200 g de
crema de llet -1 bric petit, convencional.
-
Oli, sal,
pebre bo, una mica de farina
-
1 motllo
de pastís -dels típics de cake british, allargats (el que
faig fa 20x10) també pot ser redó (14/15 cm. de diàmetre)
|
Com fer-ho
-
Farem els
esclata-sangs ben nets,
tal com s'ha explicat a les generalitats.
-
Els tallarem a
trossos iguals, no molt petits.
-
Els posarem a coure,
dins una paella amb poc oli i a foc viu perquè no treguin massa suc. Si
en treuen, els deixam al foc fins que el s'hagin begut.
-
Batrem, dins un
bol els ous, hi afegirem la crema de llet i, a lo darrer, els
esclata-sangs ja sofregits.
-
Ho salpebrarem.
-
Untarem el motllo
amb una mica d'oli i l'enfarinarem. També el podem folrar amb paper de
forn,
per facilitar l'extracció.
-
Hi tiram la mescla
i la deixam coure al forn, a bany Maria, uns 35/40 min.; de fet s'ha de
comprovar que tot estigui ben pres, sense fer suc, amb una punxa.
-
No ha de quedar
massa ressec.
-
El traurem del
forn, el deixarem refredar una mica i, en ésser teb, el desenmotllam, amb
compte damunt una palangana, altrament dita "safata".
-
Es pot acompanyar
de salsa de tomàtiga o de maionesa clareta.
|