Filet Wellington

 

 

 

Ingredients

 

 

·         1 tros de filet de vedella sencer (tan gros com el necessitem pels comensals que siguem).

 

·         1 làmina de pasta de full.

 

·         Xampinyons (una  embosta).

 

·         1 ceba.

 

·         Mostassa (al gust).

 

·         Una mica de paté (prescindible).

 

·         Oli, sal, pebre bo.

 

·         1 ou.

Necessitarem una palangana que pugui anar al forn. Millor que no sigui de terra i que serveixi per treure a taula.

 

 

 

 

Com es fa

·         Feim ben neta de tels i greix sa carn.

·         La lligam amb un cordillet perquè no perdi la forma.

·         La salpebram.

·         Dins una pella amb oli, ben calent, la marcam per tots costats: No ha de coure's, només quedar sellada perquè tot el suc quedi dins.

·         La deixam refredar.

·         Feim un picadillo amb els xampinyons i la ceba; també el salpebram.

·         Estenem part d'aquesta picada damunt un paper film (de mida tan grossa que pugui embolicar tota sa carn).

·         Hi col·locam sa carn, ja freda, al damunt  i l'untam amb mostassa i  paté (al nostre gust) i l'acabam d'untar amb sa picada.

·         Ho embolicam tot amb el paper film, ben estret, com si fos un caramel·lo.

·         Ho deixam dins sa gelera, al manco una mitja horeta.

·         Estenem sa pasta de full, i hi col·locam sa carn treta del paper.

·         Amb sa pasta fem com un paquet, que podem adornar amb tiretes de sa mateixa pasta.

·         Pintam el paquetet amb s'ou batut i ja ho podem enfornar, a forn alt uns 10/15 minuts, segons de gran sigui el tros de carn.

 

 

Quan la pasta ha agafat un coloret daurat, ja ho podem servir. Ho tallam a taula amb un ganivet bes esmolat, acompanyat de xampinyons saltats. És molt elegant i boníssim