Granada d'albergínies

 

 

 

Ingredients i estris necessaris

(per a quatre persones)

 

  • Necessitarem un motllo, tipus  flamera, que vagi al forn; Haurem de calcular la mida, perquè ens hi càpiga bé.

 

  • 1 pebre vermell gros

  • 4 albergínies mitges

  • 1 ceba petita

  • 2 cullerades de suc de tomàtiga o 1 tomàtiga

  • 1 ou

  • 2 cullerades de llet

  • una mica de saïm

  • galeta picada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manera de fer-ho

  • Torrar el pebre vermell, pelar-lo i fer-lo a tires

  • Tallar les albergínies a daus petits, deixar-les amb sal -com a mínim 1/2 hora, passar-les per aigua, deixar-les escórrer bé i fregir-les amb oli.

  • Tallar la ceba i la tomàtiga ben petites i fer un sofregit

  • Mesclar-ho tot dins un bol, amb la llet i l'ou

  • Untar un motllo amb el saïm, enfarinar-lo amb la galeta picada i folrar-lo amb les tires de pebre.

  • Tirar-hi a dins tota la mescla que ja tenim feta i acabar de posar a damunt tires de pebre i galeta picada.

  • Enfornar-ho a foc mig fins que sofregeixi bé i agafi color -com a mínim 1/2 hora.

  • Desemmotllar quan encara no sigui fred i servir (pot servir-se tota sola, com a primer plat, acompanyada de llesques de pa frit, o bé com acompanyament d'ous frits, peix o carn arrebossada.