Granada de colflori

 

 

Aquesta recepta és per unes sis-vuit persones; depèn si s'hi fa qualque acompanyament o no

Es necessita un motllo adequat per posar-lo al forn. Pot ser llarg o rodó, com a mínim de 10 cm. d'alt -encara que no s'ompli fins dalt de tot. Si el motllo és llarg, per aquesta quantitat, ha de tenir uns 25 cm.

S'ha de calcular abans que hi càpiga: com més alt queda dins el motllo, més temps pot necessitar per coure; si no estau segurs que sigui cuit, punxau-la amb un filferro o punxó i veureu si surt brut d'ou o si surt ben net: llavors és cuit.

La primera vegada que vaig anar a Belfast, a mig febrer del 2005, en varem fer una i els va agradar molt, apart que allà va ser molt adequat, ja que tenen bones colfloris.

Se pot acompanyar de llesques de pa frit, ous durs, salsa de tomàtiga... pot servir d'acompanyament a carn arrebossada o peix frit; en aquest cas seria un plat únic, menjant al davant una amanida. Normalment ho feim com un primer plat de verdura.

 

 

 

Ingredients

  • 1 colflori mitjana.

  • 1 ceba grosseta.

  • 2 ous sencers.

  • 3 cullerades de llet.

  • 3 cullerades de salsa de tomàtiga crua.

  • oli per untar el motllo i per fregir -de gira-sol no dóna tant de gust- o bé d'oliva gust suau.

  • sal, pebre bo i un polsim de gingebre -com a cosa nova i moderna.

  • galeta picada per enfarinar el motllo i cobrir la granada al damunt.

 

 

 

 

 

Com fer-ho

  • Trossejar la colflori separant els ramells.

  • Escaldar-los en aigua bullent, uns 3 m.

  • Escórrer-los i deixar-los refredar.

  • Tallar els ramells a trossets, al llarg, d'un cm. de gruix.

  • Fregir-los dins una paella amb l'oli, fins que quedin rossos: guardar-los dins un bol.

  • Dins el mateix oli, fer un sofregit amb la ceba que haurem tallat ben petita i la tomàtiga; que quedi bastant cuit.

  • Mesclar-ho amb la colflori del bol, els ous crus, i la llet, salpebrar-ho i gingebrar-ho.

  • Untar el motllo amb oli -o qualsevol altre greix- i enfarinar-ho amb la galeta picada

  • Posar-hi tota la mescla i enfornar-ho a forn mitjà-alt una 1/2 hora. Ha de quedar ben ros, però no cremat

  • Desemmotllar-ho quan encara no és fred, perquè, si no, s'aferra.