Ingredients
(Per 4
persones)
- 4
Guātleres, sense
ossos.
- Els ossos que hem
tret.
- 4 Pebres vermells,
1 per
cada guātlera, torrats i pelats, sense que es rompin. Han de ser grossets,
perquč hi ha de cabre la guātlera.
- 4 culleradetes de
les de cafč de xulla tallada a dauets ben petits. Es pot substituir per
carn magra picada.
- 4 culleradetes de
paté, o foie-gras
- 1 ceba
mitjana.
- 1 tassó, dels de vi,
de vi blanc.
- Herbes pel brou
(pastanaga, api, nap, xirivia).
- 1 tassó dels d'aigua
de brou fet amb els ossets de les guātleres i herbes.
- Oli, que cobreixi bé el cul de la
pella.
- Sal, pebre bo,
1/2 fulla de llorer i una
mica de nou moscada.
-
ouets
durs de guātl·lera,
sencers o xapats,
per servir com acompanyament.
|
Com fer-ho
-
Treure els ossos. (segurament
a la carnisseria no ens els trauran, per tant, amb pacičncia,
ens hi posam. Podem deixar les aletes amb ossos; Ja veureu que, un
cop posats a fer-ho, és fācil.
-
Fer un
brou curt amb els ossos i les herbes.
-
Fer una
pasta amb la xulla i el paté, salpebrada, i amb la nou moscada.
-
Farcir les
guātleres amb aquesta pasta i tancar-les amb un escuradents -en
bon mallorquí, palillo.
-
Les
sofregirem uns 10 minuts, dins una pella o, millor, una greixonera que
puguem posar al forn, mirant bé que no es cremin.
-
Dins el
mateix oli, sofregirem la ceba ratllada ben petita, fins que sigui ben
rossa.
-
Posarem
cada guātlera
dins un pebre, que haurem pelat i fet net de llavors.
-
Afegirem al sofregit, el vi blanc, el brou, el llorer i, finalment, hi
col·locarem els pebres amb les
guātleres dedins. Ho enfornam i ho deixam coure a foc mig, uns
30/40 minuts, sacsejant bé, que no s'aferrin.
|