Llagostins
i bolets amb ou menat
Ingredients
-
Llagostins
(2/3 per hom)
-
Ous (1 o 2 per
hom)
-
Bolets de
qualsevol classe (1 grapada p.h.)
-
Ceba i all
tallats petits.
-
Oli i mantega:
una cullerada de cada cosa.
-
Sal i pebre
bo.
-
Unes llesques
de pa frit, per acompanyar.
|
Com fer-ho
-
Sofregir els llagostins amb
l'oli
i
la
mantega
entre cinc i deu mn. mŕxim.
-
Coure els
bolets, dins la mateixa paella, procurant que no quedin
aigualosos.
-
Traure els
caps i closques i passar-los per oli i una mica d'aigua; els
passam pel pímer i ho colam bé, per aprofitar el suc, que dóna
molt bon gust.
-
Dins l'oli de
sofregir els llagostins, sofregir la ceba i els alls.
-
Una vegada
rossos, ceba i alls, mesclar-hi els llagostins tallats, els bolets ja
cuits, sense suc, i els ous batuts.
-
Remenar-ho bé
tot, sense aturar, a fi que l'ou es prengui, fins agafar una
consistčncia cremosa.
-
Afegir-hi el
suc dels caps i, si queda massa espčs, una cullerada de llet.
Servir-ho
amb el pa frit
|
Variant:
En
comptes de bolets, queda més sofisticat amb espŕrrecs de bosc, quan n’és
l’čpoca. S’han de sofregir una estona, abans dels llagostins, és clar.
|