Llagostins i bolets amb ou menat

   

 

Ingredients 

  • Llagostins (2/3 per hom)

  • Ous (1 o 2 per hom)

  • Bolets de qualsevol classe (1 grapada p.h.)

  • Ceba i all tallats petits.

  • Oli i mantega: una cullerada de cada cosa.

  • Sal i pebre bo.

  • Unes llesques de pa frit, per acompanyar.

 

Com fer-ho

  • Sofregir els llagostins amb l'oli i la mantega entre cinc i deu mn. mŕxim.

  • Coure els bolets, dins la mateixa paella, procurant que no quedin aigualosos.

  • Traure els caps i closques i passar-los per oli i una mica d'aigua; els passam pel pímer i ho colam bé, per aprofitar el suc, que dóna molt bon gust.

  • Dins l'oli de sofregir els llagostins,  sofregir la ceba i els alls.

  • Una vegada rossos, ceba i alls, mesclar-hi els llagostins tallats, els bolets ja cuits, sense suc, i els ous batuts.

  • Remenar-ho bé tot, sense aturar, a fi que l'ou es prengui, fins agafar una consistčncia cremosa.

  • Afegir-hi el suc dels caps i, si queda massa espčs, una cullerada de llet.

Servir-ho

amb el pa frit

 

 

  Variant:

 En comptes de bolets, queda més sofisticat amb espŕrrecs de bosc, quan n’és l’čpoca. S’han de sofregir una estona, abans dels llagostins, és clar.