Moixernons, fredolics, trompetes...

gírgoles, llenegues...

 

 

No hi ha una recepta específica per cada una d'aquestes varietats. O jo no la sé...

En general, s’empren com acompanyament de plats de carn o ous, o bé es mengen tot sols, com un primer plat...

Amb els fredolics o els moixernons es pot fer sopa -nosaltres no n'hem feta mai-, però la cosa més habitual és que siguin un acompanyament...

També és molt bo el pastís de bolets o d'esclata-sangs* que el podem fer substituint els esclata-sangs per qualsevol casta dels bolets esmentats abans, o bé amb una mescla d'unes quantes classes, que serà el millor...

Si volem fer un saltat de bolets, d’una classe o diverses, procedirem com a la recepta dels esclata-sangs saltats; hem de tenir en compte, però, que hi ha tipus de bolets –blaves, gírgoles, llenegues- que fan molta d’aigua en coure, i, hem d’esperar que s’hagi begut per posar-hi l'oli, i l’all i el juevert...

Llavors es tracta de girar-los, amb una mica d'oli, per sa paella, i menjar-los...

*A esclata-sangs i també a Diversos