Tants d'ous com siguem,
com a mínim un per hom, però si menjam molt en posam tres
per cada dos.
El que vulguem per
farcir-los: tonyina, ensaladilla, pasta de croquetes... tomàtiga
d'ensalada...
En moltes varietats
maionesa.
És molt habitual fer-los
amb tonyina.
Com fer-ho
Xapam per la meitat els
ous bullits i els traiem el vermell.
Guardam els blancs buits
i els componem dins una palangana.
Esclafam els vermells
amb una forqueta i hi mesclam la tonyina esmicolada.
Hi posam unes cullerades
de salsa maionesa i omplim els blancs amb aquesta mescla.
Hi podem afegir trossets
de tomàtiga ben madura, pebre torrat, tàperes trossets
d'olives.....
Qualsevol altra mescla,
anirà bé.
Aquí s'explica la base,
però les variants poden ser moltes
Ous durs farcits amb
beixamel
És una manera diferent de
menjar ous
També els podem emplear
per acompanyar qualque plat de verdura o una granada.
Ingredients
Tants d'ous com siguem,
com a mínim, un per hom, però si menjam més, en posam tres
per cada dos.
Salsa beixamel una mica
espessa.
Trossets de pollastre
rostit, tallats petits, o qualsevol altra cosa que se'ns acudi.
Farina, mantega, sal,
pebre i nou moscada.
Com fer-ho
Tallam els ous en tres
trossos, de per llarg, el del mig ferà com un cercle. cèrcol
Traiem els vermells; els
reservam.
Composam els trossos de
blanc dins una palangana.
Fem la beixamel i, si
n'hi volem, hi mesclam els trossets de pollastre o del que
sigui. També hi podem posar unes cullerades de salsa de tomàtiga
cuita.
Cobrim amb la beixamel
els trossos de blanc que ja tenim preparats i hi posam el
vermell passat per un colador fi o per un passapurés.