Ous durs farcits

 

 

Ingredients

  • Tants d'ous com siguem, com a mínim un per hom, però si menjam molt en posam tres per cada dos.

  • El que vulguem per farcir-los: tonyina, ensaladilla, pasta de croquetes... tomàtiga d'ensalada...

  • En moltes varietats maionesa.

  • És molt habitual fer-los amb tonyina.

Com fer-ho

  • Xapam per la meitat els ous bullits i els traiem el vermell.

  • Guardam els blancs buits i els componem dins una palangana.

  • Esclafam els vermells amb una forqueta i hi mesclam la tonyina esmicolada.

  • Hi posam unes cullerades de salsa maionesa i  omplim els blancs amb aquesta mescla.

  • Hi podem afegir trossets de tomàtiga ben madura, pebre torrat, tàperes trossets d'olives.....

  • Qualsevol altra mescla, anirà bé.

  • Aquí s'explica la base, però les variants poden ser moltes

 

 

Ous durs farcits amb beixamel

 

 

 

És una manera diferent de menjar ous

També els podem emplear per acompanyar qualque plat de verdura o una granada.

 

Ingredients

  • Tants d'ous com siguem, com a mínim, un per hom, però si menjam més, en posam tres per cada dos.

 

  • Salsa beixamel una mica espessa.

 

  • Trossets de pollastre rostit, tallats petits, o qualsevol altra cosa que se'ns acudi.

 

  • Farina, mantega, sal, pebre i nou moscada.

Com fer-ho 

  • Tallam els ous en tres trossos, de per llarg, el del mig ferà com un cercle. cèrcol

 

  • Traiem els vermells; els reservam.

 

  • Composam els trossos de blanc dins una palangana.

 

  • Fem la beixamel i, si n'hi volem, hi mesclam els trossets de pollastre o del que sigui. També hi podem posar unes cullerades de salsa de tomàtiga cuita.

 

  • Cobrim amb la beixamel els trossos de blanc que ja tenim preparats i hi posam el vermell passat per un colador fi o per un passapurés.