Pastís de bolets

(Agafada d'un -bon- restaurant)

A l'apartat bolets, n'hi ha un altra, més senzill i molt bo.

 

 

 

Ingredients per a 4 persones:

 

  •  850 g de bolets variats
  • 1 ceba grossa
  • 5 ous
  • 350 g de nata líquida
  • 200 g de mantega
  • 200 g de fons de carn (és qualsevol resta de salsa d'un rostit)
  • 250 g de brou de carn
  • sal
  • pebre

 

 

 

 

 


 
 
 
 


 

Preparació:

 

 

  • Poseu a desfer la meitat de la mantega, i quan ja estigui mig desfeta, afegiu-hi la meitat de la ceba picada, i deixeu que es vagi daurant.

  • Mentrestant, salpebreu els bolets, tallats a trossos petits, barregeu-los amb la ceba ja daurada, remeneu-ho, i deixeu-ho coure.

  • No els hi barregeu tots, deixeu-ne uns quants per fer la salsa.

  • A part, feu bullir 250 g de nata líquida i part del fons de carn, i aboqueu-ho als bolets.

  • Remeneu-ho i barregeu-ho amb els ous batuts.

  • A continuació, ompliu un motlle de flam amb la barreja, i feu-ho coure al bany maria, al forn, i durant 50 minuts.

  • Per fer la salsa, desfeu la mantega i daureu-hi l'altra meitat de ceba picada.

  • Quan ja estigui daurada, poseu-hi els bolets, i quan ja estiguin cuits, la resta de nata líquida i el brou de carn.

  • Remeneu-ho i deixeu-ho bullir durant 10 minuts. Passat aquest temps, bateu la salsa amb la batedora, i coleu-la amb el colador xinès.