Pastís de cap de porc (“cabessa de jabalí”?)

 

No puc dir que sigui una recepta familiar, però com que ton pare la va fer una vegada, la pos. Crec que, si un vol aquest pastís, és millor comprar-lo fet...

 

 

Ingredients

 

 

  • ¼ de carn magra, sencera, sense greix

  • 1 peu de porc

  • ½ cap, sencer

  • 1 ceba

  • 2 pastanagues

  • 1 porro

  • claus, sal, pebre, farigola, llorer, nou moscada, jueverd

  • ½ l. de vi blanc

 

 

Com fer-ho

  • Deixar el cap i el peu en aigua freda una hora. Posar-ho llavors dins una olla amb la carn, les verdures i les herbes.

  • Afegir-hi el vi i acabar-ho de cobrir amb aigua, suficient perquè bulli dues hores i mitja –a poc foc-, però que no en sobri en excés.

  • Quan és ben cuit, deixar-ho refredar fins que sigui teb.

  • Quan ja no crema, triar la carn dels ossos i tallar-ho tot a daus. Reduir a la meitat el brou, posar-ne una part dins un motllo,  mesclar tota la carn amb la  resta     del brou –ben lligat- i acabar d'omplir el motllo, que es posa a la nevera unes 10 hores. Se serveix amb enciam i/o creixams.

  • (Jo, papín, previssor, abans de mesclar el brou amb la carn hi afegiria un full de cola de peix perquè lligui millor)