Ingredients
-
¼ de carn magra, sencera, sense
greix
-
1 peu de porc
-
½ cap, sencer
-
1 ceba
-
2 pastanagues
-
1 porro
-
claus, sal, pebre, farigola,
llorer, nou moscada, jueverd
-
½ l. de vi blanc
|
Com fer-ho
-
Deixar el cap i el peu en aigua
freda una hora. Posar-ho llavors dins una olla amb la carn, les verdures i les herbes.
-
Afegir-hi el vi i acabar-ho de cobrir amb aigua, suficient perquè bulli
dues hores i mitja –a poc foc-, però que no en sobri en excés.
-
Quan és ben cuit, deixar-ho
refredar fins que sigui teb.
-
Quan
ja no crema, triar la carn dels ossos i tallar-ho tot a daus. Reduir a
la meitat el brou, posar-ne una part dins un motllo, mesclar
tota la carn amb la resta
del brou –ben lligat- i
acabar d'omplir el motllo, que es posa a la nevera
unes 10 hores. Se serveix amb enciam i/o creixams.
-
(Jo, papín, previssor, abans de mesclar
el brou amb la carn
hi afegiria un full de cola de peix perquè lligui millor)
|