Ingredients
(Per
4/6 persones)
-
½
, Kg.-400 g de pèsols congelats
-
2
carxofes
-
1 grapada de
favetes tendres, esclovellades.
Si en tenim. És opcional
-
1
parell –mallorquí- d’espàrrecs. Opcional.
-
1
ceba
-
1
all
-
oli
-
½
tomàtiga
-
sal,
pebre bo i pebre bord
-
fonoll
i fulles d’herbasana –o menta.
|
Com
fer-ho
-
Fem
un sofregit de ceba, desprès de fregir l’all dins una greixonera.
Hi afegim la tomàtiga, fins que tot sigui ben cuit. Quan és cuit,
hi afegim la carxofa, tallada a tires primes (de cada carxofa en
podem fer uns 12 talls). Si l’hem escaldada, millor, perquè
conserva el seu color viu i fresc.
-
Desprès
d’unes girades, hi afegim els pèsols i la resta de verdura: Ho
giram una mica, ho salpebram i hi posam
pebre bord, -bastant, que doni color- i hi afegim unes
cullerades de vi sec o vi ranci i qualcuna d'aigua, les justes perquè
no s'aferri.
-
Hi afegim unes fulles
d'herbasana o menta i una mica de moraduix; si ens hi agrada el
gust, també uns brotets de fonoll tendre.
-
Perquè mantengui la
humitat i no s'aferri, ho podem tapar amb un plat fondo amb un
cullerot d'aigua perfumada amb les mateixes herbes.
-
Ho
deixam coure, sacsejant la greixonera millor que remenant amb una
cullera, ja que així no s'esclafen les verdures, fins que s’ha begut gairebé tot el suc.
-
Si volem, hi
podem posar al damunt unes tallades d’ou dur, a l’hora de
servir-ho
|