Pèsols

 

 

            

 

Greixera de pèsols

 

Ingredients

(Per 4/6 persones)

 

  • ½ , Kg.-400 g de pèsols congelats

  • 2 carxofes

  • 1 grapada de favetes tendres, esclovellades. Si en tenim. És opcional   

  • 1 parell –mallorquí- d’espàrrecs. Opcional.

  • 1 ceba

  • 1 all

  • oli

  • ½ tomàtiga

  • sal, pebre bo i pebre bord

  • fonoll i fulles d’herbasana –o menta.

 

Com fer-ho

  • Fem un sofregit de ceba, desprès de fregir l’all dins una greixonera. Hi afegim la tomàtiga, fins que tot sigui ben cuit. Quan és cuit, hi afegim la carxofa, tallada a tires primes (de cada carxofa en podem fer uns 12 talls). Si l’hem escaldada, millor, perquè conserva el seu color viu i fresc.

  • Desprès d’unes girades, hi afegim els pèsols i la resta de verdura: Ho giram una mica, ho salpebram i hi posam  pebre bord, -bastant, que doni color- i hi afegim unes cullerades de vi sec o vi ranci i qualcuna d'aigua, les justes perquè no s'aferri.

  • Hi afegim unes fulles d'herbasana o menta i una mica de moraduix; si ens hi agrada el gust, també uns brotets de fonoll tendre.

  • Perquè mantengui la humitat i no s'aferri, ho podem tapar amb un plat fondo amb un cullerot d'aigua perfumada amb les mateixes herbes.

  • Ho deixam coure, sacsejant la greixonera millor que remenant amb una cullera, ja que així no s'esclafen les verdures, fins que s’ha begut gairebé tot el suc.

  • Si volem, hi podem posar al damunt unes tallades d’ou dur, a l’hora de servir-ho