Quiche/'s

 

 

 

 

Pasta en general

 

  • Brisa:

(a la francesa):

 

Ingredients:

  • Farina: 250 g.

  • Mantega –o sigui: mantequilla: 100 g.

  • Ou: 1

  • Sal (i una mica d’aigua, si cal)

 

Com fer-ho:

Mesclar bé tots els ingredients, començant per l’ou i la mantega i afegint la farina, fins que la pasta quedi consistent i sense empastifar-se per les mans i se pugui estendre amb l’aprimador.

  **********

A la meva manera

Ingredients:

  • Farina: la que prengui fins a quedar una pasta fina, que no s’enganxi i que s’aguanti dins el motllo

  • Oli: 1 tassa de les de cafè, grosseta

  • Saïm:1 tassa de les de cafè, grosseta

  • Aigua: 2 tasses, com les anteriors.

Com fer-ho:

Mesclar-ho tot, començant pel saïm amb l’oli i l’aigua una mica calenta. De fet és la mateixa pasta de la coca tapada o els cocarrois, i queda molt bé.

 

De Súper

Es pot comprar pasta Brisa o pasta de full ja feta, estendre-la dins el motllo i omplir-ho. També queda molt bé.

 

:

 

Qualsevol quiche ha de ser bastant cuita; encara que paregui que ja està, convé deixar-la més dins el forn, perquè si no, el farcit és cru i en refredar-se s'acopa i fa una pasteta bastant dolenta: si aconseguim que el farcit s'aixequi una mica, fent com una corona, és perfecte.

 

Lorraine

    

 

 

Ingredients:

  • Ous: 6

  • Formatge gruyère ratllat: 100 g.

  • Bacó o pernil dolç: 100 g

  • Nata o crema de llet: 1 paquetet (200 g.)

  • Sal i pebre bo

 

Com fer-ho:

  • Mesclar bé tots els ingredients, batent molt bé els ous i posar-ho directament dins un motllo folrat amb la pasta que hem fet o comprat prèviament.

  • Enfornar-ho, com a mínim 45 minuts.

 

Erasmus o a la parisenca

(d'en Tomeu quan era a París)

 

 

 

Ingredients:

La pasta és igual i pel farcit, que és el que canvia, necessitam:

  • Porros: 1 manat ( o 2 grossos)

  • Salmó fumat: 100 g.

  • Mantega per sofregir

  • Ous:4

  • Crema de llet:1 paquet

  • Sal, pebre bo i nou moscada

 

Com fer-ho:

  • Se sofregeixen els porros amb la mantega i es mesclen amb els ous, la crema de llet i el salmó fumat tallat petit.

  • S’omple el motllo folrat com abans.

  • Es cou al forn uns 45 m

 

D’espinacs

 

 

De fet és ben igual que les altres però substituint els porros i el salmó per espinacs -1/2 Kg. com a mínim- una mica sofregits amb mantega.

També s’hi posa formatge ratllat.