XAMPINYONS FARCITS DE VERDURA

 

Preparant el farcit

                                          A punt de menjar

 

 

Ingredients

 

  • Quatre ó cinc xampinyons, grossos, per hom.

  • 1 ceba, mitjana.

  • 1/2 porro.

  • 1/2 pebre vermell.

  • 1/2 pebre verd.

  • 2 espàrrecs dels verds.

  • 6/8 rodanxes de carabassó

  • 1 pastanaga.

  • 1 grapada de pèsols.

  • Unes fulles d'espinacs.

  • Unes culleradetes de formatge ratllat.

  • Oli i mantega.

  • Sal i pebre bo i, si agrada, una mica de gingebre.

Com fer-ho

  • Triar els xampinyons, que siguin grossos i ben blancs. Fer-los nets.

  • Treure'ls els capolls i posar-ho tot a reblanir una mica. Pot ser dins el forn o al microones. També es poden bullir, però quedaran massa aigualosos.

  • Deixar-ho dins un colador, cap per avall, perquè treguin tota l'aigua.

  • Pelar la pastanaga i estovar-la una mica, pel mateix sistema.

  • Capolar la ceba i tallar ben fi el porro, ja net.

  • Capolar a la trituradora la pastanaga i els capolls dels xampinyons.

  • Tallar a quadradets petits la resta de verdures. Preparar els pèsols. Rentar els espinacs.

  • Dins una paella, grossa perquè al final hi càpiga tot, sofregir la ceba i el porro, a molt poc foc, que quedi transparent però que no agafi color.

  • Afegir-hi les verdures tallades i els pèsols.

  • Deixar-ho sofregir tot plegat ben bé un 1/4 d'hora i desprès, afegir-hi la pastanaga i les cues de xampinyons ja capolades.

  • A lo darrer, les fulles d'espinacs.

  • Una girada tot plegat i, ja està el farcit.

 

 Per acabar

Hem posat els xampinyons ben escorreguts dins d'una palangana que vagi al forn, amb el buit de la panxa per amunt.

Al buit que ha deixat el capoll, hi posam una cullerada de farcit, pitjant-lo bé, i a caramull.

A damunt hi posam formatge ratllat i una mica de mantega.

Ho enfornam uns 15 minuts, que s'acabi de coure tot plegat.

Servim dins la mateixa palangana.